Produse alimentare esentiale pentru sănătatea dinților

By: | Tags: | Comments: 0 | martie 22nd, 2018

Produse alimentare esențiale pentru dinți

Știați că apa cu conținut de fluor este recomandată pentru menținerea unei sănătăți orale. Acest lucru, se datorează faptului că fluorul protejează smalțul dinților împotriva acidului prezent în diverse produse alimentare. Începând cu anul 2012, aproape 75% din populația statelor unite a avut acces la apă cu fluor.

  Laptele și produsele lactate, cum ar fi brânza sau iaurtul, cu un conținut scăzut de zahăr, sunt benefice pentru   sănătatea dinților.  Un alt beneficiu oferit de lactate, sunt proteinele și calciul care se regăsesc în acestea, care  ajută la întărirea smalțului dinților.

Alimente bogate în fosfor precum, carnea, peștele, laptele și ouăle sunt niște ajutoare de nădejde pentru smalțul dentar.

Așa cum bine știm, fructele și legumele reprezintă o parte importantă a oricărei diete echilibrate, acestea fiind benefice și pentru sănătatea dentară. Fiind bogate în apă și fibre, ajută la echilibrarea zaharurilor precum și la curățarea dinților.

Nucile conțin proteine și minerale importante pentru sănătatea orală. În plus, fructele cu coajă lemnoasă cu un conținut redus de carbohidrați, reduc riscul de apariție a cariilor.

 

Sursa: https://www.mouthhealthy.org/en/nutrition/good-foods-slideshow

You must be logged in to post a comment.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com