Ce este epilarea definitiva si cum actioneaza?

Este o metoda foarte avansata de inlaturare a parului nedorit de pe corp si fata. Aceasta tehnica de eliminare a firului de par foloseste fascicule de lumina extrem de concentrate pentru a penetra foliculii (invelis conjunctiv al radacinii parului) de par. In cadrul unei sedinte se urmareste actionarea asupra foliculiilor pilosi activi doarece doar acestia se pot distruge, tocmai de aceea este nevoie de mai multe sedinte la anumite intervale de timp pentru a depisa foloculii activi.

 

Avantajele epilarii definitive

  1. Tratamenul este foarte putin dureros

  2. Tratament non-invazim si nu prezinta riscuri de infectie

  3. Economisiti timp si bani

  4. Cresterea ulterioara este foarte lenta

  5. Pot fi tratate toate zonele de pe corp si fata

  6. Nu necesita foarte multe precautii     

Este dureros?

Nu. In primul rand, calitatea procedurii si a aparatului asigura lipsa durerii in comparatie cu epilarea cu ceara deoarece utilizeaza o tehnica moderna care diminueaza orice disconfort. Tehnologia avansata de racire, raceste pielea in timpul sedintei/ tratamentului, minimizeaza riscul de arsuri, mentinând in acelsi timp caldura in interiorul dermului (stratul mijlociu al pielii vertebratelor) unde sunt tratati foliculii de par. Rezultatul final duce la indepartarea completa a firului de par fara durere.

 

De cate sedinte am nevoie?

Tratamentul complet include un numar de 6-12 sedinte, nu va putem spune un numar exact de sedinte deoarece acestea variaza in functie de organismul fiecarei persoane.

Cum ne pregatim inainte de inceperea tratamentului?

Inainte de inceperea tratamentului veti fi pus/a la o pre-sedinta in care va vom testa pielea la diferite intensitati pentru a putea verifica la care din intesitati aveti pielea sensibila, iar pe parcurs vom putea constata de cate sedinte aveti nevoie. Este recomandat sa intrerupeti epilarea prin smulgere cu cel putin 3 saptamani inainte.In ziua tratamentului nu aveti voie sa va administrati medicamente fotosensibilizante (care actioneaza asupra anumitor afectiuni a radiatiilor luminoase si ultraviolete) ti nici sa folositi creme autobronzate sau hidratante.               

 

Ce trebuie sa facem dupa epilare?

Trebuie sa va aplicati crema hidratanta pe zonele tratate in fiecare zi pana la urmatoarea sedinta.
Nu trebuie sa folositi ceara sau orice alta metoda de indepartare a parului.
Nu aveti voie sa va expuneti la razele solare sau la cele ultraviolete minim 15 zile dupa tratament.
Nu se recomanda dusurile fierbinti 48h dupa efectuarea tratamentului.
Nu avet voie sa efectuati tratamente de exfoliere pe zonele tratate.

 

 

 

 

Copyright Centrul Medical Jamgossian 2011.
IPL-SHR – Epilare definitiva

Web design by SoftImpera

Urmariti-ne!