Ce este peelingul chimic?

Peelingul este o metoda dermato-cosmetica folosita cu scopul de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii in vederea stimularii functiei celor din straturile profunde. Daca sunteti in cautarea tineretii, va recomandam acest tratament.

Scopul acestui tratament presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substan?e chimice care are rolul de a îndeparta celulele moarte si stimula regenerarea celulara.

 

Care sunt beneficiile peelingului chimic?
Solutioneaza in primul rand problema ridurilor fine de expresie de sub ochi si din zona gurii. Acest tratament se adreseaza tenurile acneice dar si tenurilor care se confrunta cu petele pigmentate, incercand sa diminueze atat intensitatea petelor pigmentare cat si celor solare.

 

Care vor fi efectele vizibile dupa finalizarea tratamentului?

  • Ten mai luminos;

  • Piele cu un aspect mai sanatos si mai bine hidratata;

  • Reducerea ridurilor superficiale

  • Disparitia petelor de pe fata

  • Diminuarea cicatricile acneice

 

Exista mai multe tipuri de peelinguri?

Da exista, mai multe multe variane de peeling chimic in functie de tipul de piele.

Este vorba despre 3 tipuri de peelinguri: peeling superficial, mediu si peeling profund.

 

Peelingul superficial – se adreseaza pacientilor cu piele mai sensibila, fiind si cel mai bland tip de peeling realizat in majoritatea cazurilor cu acizi diluati, alphahidroxici.

Acest tip de peeling trateaza liniile fine, petele de pigment, pielea uscata si cicatricile incipiente cauzate de acnee.

 

Peelingul mediu – se adreseaza pacientilor care detin semne profunde, precum cicatricile lasate de acnee si petele cafenii.

 

Peeling profund – se adreseaza pacientilor cu semne accentuate si vizibile precum cicatrici, riduri si diferite leziune. Acest timp de peeling presupune efectuatea unei interventii chirurgicale.

 

Cu toate acestea stiute, medicul dermatolog va fi cel in masura sa stabileasca, tipul de peeling folosit in functie de gravitatea afectiunii tratate sau profunzimea ridurilor.
 

Care vor fi efectele vizibile dupa finalizarea tratamentului?

  • Ten mai luminos;

  • Piele cu un aspect mai sanatos si mai bine hidratata;

  • Reducerea ridurilor superficiale

  • Disparitia petelor de pe fata

  • Diminuarea cicatricile acneice

 

Cand trebuie efectuat acest tratament?

 

Medicul dermatolog recomanda efectuarea acestui tratament pe perioada iernii, in anotimpul rece deoarece dupa efectuare unui tratament de peeling chimic pielea nu trebuie expusa razelor solare. 
 


Copyright Centrul Medical Jamgossian 2011.
peeling chimic

Web design by SoftImpera

Urmariti-ne!