Dentist Cluj Napoca - Implantologie Cluj

Ce este titanul ?
Element chimic, metal alb-argintiu, cu duritate mare.

Titanul este biocompatibil
Un biomaterial este considerat biocompatibil când nu reactioneaza cu organismul unde este implantat si nu elibereaza produsi toxici pentru organism. Biocompatibilitatea este definita ca lipsa interactiunilor între materialul implantat si materialul care îl înconjoara.

Implantul se compune din 2 piese:

1. o piesa intraosoasa = RADACINA, spiralata cu lungime si diametru variabil, depinzand de caracteristicile volumetrice ale structurii osoase in care se implanteaza

2. o piesa extraosoasa = BONT PROTETIC, care va sustine structura protetica 

NOU - Implante cu incarcare imediata (de la 2 saptamani la 2 luni)

Implantul dentar Zimmer - Implantul TSV

Compania Zimmer Dental ofera una dintre cele mai complexe linii de produse din sfera reconstructiei si regenerarii dentare.
Sistemele de implanturi dentare Zimmer se caracterizeaza prin inovatie, calitate exceptionala si simplitate. Implanturile ZIMMER au o conexiune
autoblocanta intre bont si implant, conexiune numita ”FRICTION-FIT”, care creeaza o sudura la rece fara niciun spatiu in care pot sa patrunda bacteriile si fara nici o micromiscare. Ultima generatie de implanturi dentare de la Zimmer se numeste Trabecular Metal
Acest implant dentar inovator se caracterizeaza printr-un design nou care revolutioneaza teoria osteointegrarii implantului, adaugand o noua teorie si anume: OSTEOINCORPORAREA

Noul model combina elementele clasice ale unui implant insurubabil, cu o proprietate unica a companiei Zimmer, si anume, metalul trabecular. Un alt avantaj al acestui implant dentar este materialul din care este fabricat acesta, si anume, TANTALUL.

Ce este Trabecular Metal?

Trabecular Metal a fost creat special pentru obtinerea unei cresteri osoase interne, introducand o noua dimensiune in implantologia dentara, denumita osteoincorporare (cresterea tesutului osos inclusiv in structura implantului).

Practic, structura trabeculara a implantului ajuta ca osul sa se formeze in interiorul acestuia, rezultand astfel un corp comun intre implant si osul uman.Tantalul este un metal biocompatibil cu tesuturile umane la fel ca si titanul sau zirconiul, insa, spre deosebire de toate metalele biocompatibile cu tesuturile umane, acesta prezinta un avantaj major, care il claseaza in fruntea metalelor biocompatibile.

 
Avantajul acestui metal este ca prezinta o elasticitate naturala, la fel ca si osul uman, astfel fortele care sunt preluate de implant sunt distribuite in jurul acestuia intr-un mod natural, fara a traumatiza tesutul osos din jurul lui.
 
Practic, cele 3 elemente inovatoare ale noului implant de la Zimmer sunt:
- structura trabeculara
- tantalul (metal cu elasticitate naturala, similara osului uman)
- elasticitatea
 
Cele trei elemente inovatoare in implantologia dentara fac ca aceasta generatie de implanturi sa ajunga in TOP, situandu-se astfel în categoria implanturilor dentare de lux.
 

Copyright Centrul Medical Jamgossian 2011.
Implantologie

Web design by SoftImpera

Urmariti-ne!