Dentist Cluj Napoca - Implantologie Cluj

Ce este titanul ?
Element chimic, metal alb-argintiu, cu duritate mare.

Titanul este biocompatibil
Un biomaterial este considerat biocompatibil când nu reactioneaza cu organismul unde este implantat si nu elibereaza produsi toxici pentru organism. Biocompatibilitatea este definita ca lipsa interactiunilor între materialul implantat si materialul care îl înconjoara.

Implantul se compune din 2 piese:

1. o piesa intraosoasa = RADACINA, spiralata cu lungime si diametru variabil, depinzand de caracteristicile volumetrice ale structurii osoase in care se implanteaza

2. o piesa extraosoasa = BONT PROTETIC, care va sustine structura protetica 

NOU - Implante cu incarcare imediata (de la 2 saptamani la 2 luni)

Implantul dentar Zimmer - Implantul TSV

Compania Zimmer Dental ofera una dintre cele mai complexe linii de produse din sfera reconstructiei si regenerarii dentare.
Sistemele de implanturi dentare Zimmer se caracterizeaza prin inovatie, calitate exceptionala si simplitate. Implanturile ZIMMER au o conexiune
autoblocanta intre bont si implant, conexiune numita ”FRICTION-FIT”, care creeaza o sudura la rece fara niciun spatiu in care pot sa patrunda bacteriile si fara nici o micromiscare. Ultima generatie de implanturi dentare de la Zimmer se numeste Trabecular Metal
Acest implant dentar inovator se caracterizeaza printr-un design nou care revolutioneaza teoria osteointegrarii implantului, adaugand o noua teorie si anume: OSTEOINCORPORAREA

Noul model combina elementele clasice ale unui implant insurubabil, cu o proprietate unica a companiei Zimmer, si anume, metalul trabecular. Un alt avantaj al acestui implant dentar este materialul din care este fabricat acesta, si anume, TANTALUL.


NOU- Acum si in Centrul Medical Jamgossian!


Implanturile ceramice Zeramex


Implanturi dentare ceramice – solutia 100% nemetalica pentru inlocuirea dintilor - fara continut metalic

Fara continut metalic, rezistente la coroziune

Implanturile ceramice ZERAMEX® va ofera încredere. Materialul ceramic pe baza de dioxid de zirconiu se remarca printr-un nivel de biocompatibilitate si o rezistenta la coroziune ridicate. Astfel, starea acestora ramane intacta chiar si in urma contactului cu anumite bacterii orale, respectiv cu alte materiale dentare, diminuand riscul inflamarii gingiilor adiacente.
 
Gingiile adora implanturile ceramice


Biocompatibilitatea materialelor ceramice favorizeaza circulara sanguina la nivelul gingiilor, prevenind inflamatiile, precum si resorbtia osoasa. Conform studiilor, circulara sanguina la nivelul gingiilor adiacente implanturilor ceramice se desfasoara in conditii asemanatoare celei la nivelul gingiilor adiacente dintilor naturali. In cazul implanturilor insa, este mult mai redus. Mai mult, suprafata materialului ceramic pe baza de dioxid de zirconiu este una extrem de neteda, impiedicand astfel actiunea bacteriilor. Conform studiilor, adeziunea bacteriana este mai redusa in cazul implanturilor ceramice in comparatie cu cel al implanturilor din titan, facilitand astfel igiena orala si prevenind riscul inflamatiilor gingivale.


                                               

 
Reducerea riscurilor

Implanturile ceramice ajuta la combaterea a doi dintre numerosii factori de risc ce pot cauza aparitia inflamatiilor dentare in timp, si anume:
1. Coroziunea metalica: Implanturile ceramice nu au continut metalic si sunt rezistente la coroziune.
2. Depunerea placii bacteriene: Implanturile ceramice sunt mai putin susceptibile la eventualele depuneri bacteriene.
 
Pur si simplu atractiv

Cerintele in domeniul restaurarilor dentare s-au modificat de-a lungul ultimilor ani, solutiile alese avand la baza atat considerente privind starea de sanatate a pacientilor, cat si considerente estetice. Implanturile ceramice fara continut metalic sunt radacini dentare artificiale ce asigura o estetica si o functionalitate dentara convingatoare. Din punct de vedere estetic, acestea asigura un aspect estetic placut al dintilor datorita culorii albe naturale a materialului ceramic, inlocuind astfel aspectul neplacut al implanturilor dentare metalice.
 
Reusit din punct de vedere clinic

Rezultatele obtinute in urma testarii indica o stabilitate, respectiv o durata de viata a implanturilor ZERAMEX® excelente.
Avantajele implanturilor ZERAMEX® au fost observate in urma utilizarii acestora in diverse aplicatii clinice, printre acestea numarandu-se si o rata de vindecare de peste 96%. Produsul a fost dezvoltat in colaborare cu utilizatori experimentati, precum si cu cercetatori universitari.
 

Inovatie si calitate – Fabricat in Elvetia
Prin lansarea implanturilor ceramice ZERAMEX®, Dentalpoint AG Elvesia a introdus o solutie inovatoare pe piata implanturilor fara continut metalic alcatuite din doua piese. Astazi, datorita experientei, dezvoltarii continue a produselor si solutiilor inovatoare oferite, ne numaram printre principalii producatori de implanturi ceramice. Toate implanturile ZERAMEX® sunt fabricate în Elvetia, conform unor standarde de calitate foarte ridicate.
 
Riscuri
Operatiile de implant dentar sunt efectuate de catre medicii stomatologi in mod regulat. Medicul stomatolog va va informa cu privire la riscurile existente.ZERAMEX®
Rezistent. Stralucitor. Potrivit.


Copyright Centrul Medical Jamgossian 2011.
Implantologie Cluj

Web design by SoftImpera

Urmariti-ne!