IMPLANTOLOGIE

Implantologie

Ce trebuie să știu despre implanturi?

Implanturile dentare înlocuiesc rădăcina unui dinte lipse prin intermediul unei piese din titan pe arcada dentară. Dacă vă întrebați ce este titanul? Este un element chimic mai exact un metal alb argintiu cu o duritate foarte mare.

Titanul este compatibil?

Un biomaterial este considerat biocompatibil când nu reacţionează cu organismul unde este implantat şi nu eliberează produşi toxici pentru organism. Biocompatibilitatea este definită ca lipsă a interacţiunilor între materialul implantat şi materialul care îl înconjoară.

Din ce este compus un implant?

1. o piesă intraosoasa = RĂDĂCINA, spiralată cu lungime şi diametru variabil, depinzând de caracteristicile volumetrice ale structurii osoase în care se implantează

2. o piesă extraosoasa = BONT PROTETIC, care va susţine structura protetică

NOU – Împlante cu încărcare imediată (de la 2 săptămâni la 2 luni)

Despre Implantul Dentar Zimmer – Implantul TSV

Compania Zimmer Dental oferă una dintre cele mai complexe linii de produse din sfera reconstrucţiei şi regenerării dentare. Sistemele de implanturi dentare Zimmer se caracterizează prin inovaţie, calitate excepţională şi simplitate.

Implanturile ZIMMER au o conexiune autoblocantă între bont şi implant, conexiune numită ”FRICTION-FIT”. Aceste implanturi crează o sudură la rece fără niciun spaţiu în care pot să pătrundă bacteriile şi fără nici o micromișcare. Ultima generaţie de implanturi dentare de la Zimmer se numeşte Trabecular Metal.
Acest implant dentar inovator se caracterizează printr-un design nou care revoluţionează teoria osteointegrarii implantului, adăugând o nouă teorie şi anume: OSTEOINCORPORAREA.
Noul model combină elementele clasice ale unui implant insurubabil, cu o proprietate unică a companiei Zimmer, şi anume, metalul trabecular. Un alt avantaj al acestui implant dentar este materialul din care este fabricat acesta, şi anume, TANTALUL.

Despre Implantul Dentar Zeramex

Implanturile ZERAMEX

Implanturi dentare ceramice – soluţia 100% nemetalică pentru înlocuirea dinţilor – fără conţinut metalic

Fără conţinut metalic, rezistente la coroziune

Implanturile ceramice ZERAMEX® va oferă încredere. Materialul ceramic pe baza de dioxid de zirconiu se remarcă printr-un nivel de biocompatibilitate şi o rezistenţă la coroziune ridicate. Astfel, starea acestora rămâne intactă chiar şi în urmă contactului cu anumite bacterii orale.  Respectiv cu alte materiale dentare, diminuand riscul inflamării gingiilor adiacente.

Gingiile adoră implanturile ceramice

Biocompatibilitatea materialelor ceramice favorizează circulara sanguină la nivelul gingiilor. Aceasta prevenind inflamațiile, precum şi resorbția osoasă. Conform studiilor, circulară sanguină la nivelul gingiilor adiacente implanturilor ceramice se desfăşoară în condiţii asemănătoare celei la nivelul gingiilor adiacente dinţilor naturali. În cazul implanturilor însă, este mult mai redus. Mai mult, suprafaţă materialului ceramic pe baza de dioxid de zirconiu este una extrem de netedă. Materialul împiedicând astfel acţiunea bacteriilor. Conform studiilor, adeziunea bacteriană este mai redusă în cazul implanturilor ceramice în comparaţie cu cel al implanturilor din titan, facilitând astfel igienă orală şi prevenind riscul inflamatiilor gingivale.

Reducerea riscurilor

Implanturile ceramice ajută la combaterea a doi dintre numeroşii factori de risc ce pot cauza apariţia inflamațiilor dentare în timp, şi anume:
1. Coroziunea metalică: Implanturile ceramice nu au conţinut metalic şi sunt rezistente la coroziune.
2. Depunerea plăcii bacteriene: Implanturile ceramice sunt mai puţin susceptibile la eventualele depuneri bacteriene.

Pur şi simplu atractiv

Cerinţele în domeniul restaurărilor dentare s-au modificat de-a lungul ultimilor ani. Soluţiile alese având la bază atât considerente privind starea de sănătate a pacienţilor, cât şi considerente estetice. Implanturile ceramice fără conţinut metalic sunt rădăcini dentare artificiale. Asigura o estetică şi o funcţionalitate dentară convingătoare. Din punct de vedere estetic, acestea asigura un aspect estetic plăcut al dinţilor datorită culorii albe naturale a materialului ceramic. Înlocuind astfel aspectul neplăcut al implanturilor dentare metalice.

Reuşit din punct de vedere clinic

Rezultatele obţinute în urmă testării indică o stabilitate, respectiv o durata de viaţă a implanturilor ZERAMEX® excelente.
Avantajele implanturilor ZERAMEX® au fost observate în urmă utilizării acestora în diverse aplicaţii clinice.  Printre acestea numărându-se şi o rată de vindecare de peste 96%. Produsul a fost dezvoltat în colaborare cu utilizatori experimentaţi, precum şi cu cercetători universitari.

Inovaţie şi calitate – Fabricat în Elveţia
Prin lansarea implanturilor ceramice ZERAMEX®, Dentalpoint AG Elvesia a introdus o soluţie inovatoare pe piaţă implanturilor fără conţinut metalic alcătuite din două piese. Astăzi, datorită experienţei, dezvoltării continue a produselor şi soluţiilor inovatoare oferite, ne numărăm printre principalii producători de implanturi ceramice. Toate implanturile ZERAMEX® sunt fabricate în Elveţia, conform unor standarde de calitate foarte ridicate.

Riscuri
Operaţiile de implant dentar sunt efectuate de către medicii stomatologi în mod regulat. Medicul stomatolog va va informa cu privire la riscurile existente.
ZERAMEX®
Rezistent. Strălucitor. Potrivit.You must be logged in to post a comment.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com