Stomatolog Cluj Napoca - Protetica Dentara Cluj


Coroanele si puntile dentare sunt un mijloc de a reface functiile fizionomica, fonetica si masticatorie in cazul in care acestea sunt afectate de distructii coronare masive, restaurari estetice nereusite si edentatii dentare (absenta unuia sau a mai multor dinti).
 
Coroana dentara este elementul protetic care acopera dintele slefuit sau dupa caz un DCR (dispozitiv coronoradicular).

Puntea dentara este constituita din doua coroane de sustinere si un corp de punte, care substituie un singur dinte lipsa sau mai multi. Necesitatea utilizarii ceramicii in restaurarile protetice este data de calitatile acestui material: rezistenta mare la uzura, superioara tesutului dentar si calitatile estetice deosebite.


1. Coroane si punti ceramice pe schelet metalic

Scheletul metalic (infrastructura) este realizat dintr-un aliaj de CR-Co, care in final este acoperit de un strat de aur coloidal pentru a reduce riscul aparitiei oxizilor metalici care determina aparitia "lizereului gingival" (colorarea in mov a gingiei), dar si aparitia suferintelor gingivale (inflamatii, sangerari).
Ulterior scheletul metalic este acoperit de ceramica (ceramica sintetica, avand in compozitie hidroxiapatita, ca si dintele natural) asigurand rezultate estetice excelente.

 
2. Coroane si punti ceramice pe schelet de zirconiu

Oxidul de zirconiu

Oxidul de zirconiu e un material ceramic puternic, care este folosit in tehnologia spatiala.
Din punct de vedere chimic este o compozitie intre elementul rar – zirconiu- si oxigen aparind sub formula ZrO2. Este cunoscut sub denumirea de oxid de zirconiu sau zircon-oxid.


Aplicatii

In ultimii 20 de ani a fost folosit in medicina, in principal pentru protezele de sold. Acest material este 100% biocompatibil deoarece componentele principale sunt partial identice cu mineralele intalnite in structura osoasa.
Chiar si pacientii cu alergii sau cu un sistem imunitar slabit pot beneficia de acest material fara sa aiba reactii adverse

Zirconiul nu are conductivitate electrica si in concluzie nici potential electric, actionand astfel ca un izolator.
Din aceste motive ofera o eficienta protectie impotriva iritatiilor dureroase cauzate de senzatiile de rece sau cald.

Nu este posibila nici coroziunea, neaparind reactii de tipul lizereului gingival - colorarea in mov a gingiei.

Scheletul ceramic, ceramica de acoperire

Stomatolog Cluj

Cu ajutorul unui sistem computerizat de (CAD) capa de zirconiu este proiectata in amanunt dupa care va fi frezata de sistemul computerizat de frezare (CAM) ,rezultand un schelet extrem de precis si de estetic.

Acest schelet este acoperit cu o ceramica speciala de catre tehnician, rezultatul fiind cea mai estetica si biocompatibila restaurare dentara.

Aceasta ceramica de placare este in mod special alcatuita pentru a fi mai fina decit substructura de baza, pentru a evita problemele ce pot aparea din cauza frecarii (in timpul masticatiei) de dintii naturali.

Pentru mai multe detalii tehnice accesati: www.dentaloffice-cj.ro


Prelucrare CAD-CAM Cluj - Prelucrare Zirconiu Cluj


Copyright Centrul Medical Jamgossian 2011.
Protetica dentara

Web design by SoftImpera

Urmariti-ne!