5 Probleme de sănătate pe care medicul stomatolog le poate descoperi!

29 aug.
Îngrijirea dentară regulată este esenţială pentru sănătatea, igiena dinţilor şi a gingiilor. Ceea ce nu ştiaţi încă este că medicul dentist poate observa şi semne medicale „non-dentare” în timpul unui control. Prin intermediul unei consultaţii dentare de rutină se pot indentifica atât problemele, cât şi soluţiile de a preveni apariţia acestora.  Nimănui nu îi face plăcere să primească veşti rele legate de sănătate în timpul unei vizite la dentist. Dar trebuie să scoatem în evidenţă avantajul pe care îl aduc controalele de rutină. Cele 5 probleme medicale care pot fi identificate în interiorul cavităţii bucale sunt: diabetul, infecţiile, cancerul oral, HIV şi tulburările de alimentaţie.
1. Cum poate fi identificat diabetul?
Cele mai importante semne în identificarea acestui tip de boală sunt: pierderea dinţilor, uscăciunea/deshidratarea gurii şi sângerarea gingiilor. Pacienţii diagnosticaţi cu o astfel de boală sunt posesorii unei imunităţi foarte scăzute. Iar acesta se poate identifica prin infecţiile şi rănile gingivale care se vindecă foarte greu. Precizăm faptul că sangerarile gingivale nu sunt identificate întotdeauna ca semne ale diabetului. Dar există şi astfel de cazuri.
2. Cum sunt identificate infecţiile?
Infecţiile pot apărea fie din cauza unei proceduri dentare anterioare, fie din cauza altor probleme. Acestea pot fi identificate prin următoarele simptome: dureri severe, inflamatie sau roseaţa. În cazul în care medicul dentist identifică un semn incipient de infecţie aceasta poate fi tratată. Este foarte important de ştiut faptul că, infecţiile se pot raspândi foarte uşor şi în alte zone ale corpului, precum plămâni sau inima.
3. Despre aparaţia cancerului oral ?
Cancerul oral este al 6-lea cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat in SUA. Peste 30.000 de cazuri noi fiind raportate anual. În vizitele regulate anuale, medici stomatologici pot identifica semne ale acestei boli. Cele mai multe cazuri apar ca leziuni (pete) roşii şi albe atât pe cerul gurii, cât şi pe limbă. Factorii de risc care cresc şansele acestui tip de cancer sunt: consumarea alcoolului în exces, fumatul sau expunerea la virsul HPV (virusul papiloma uman).
4.Cum poate fi identificat virusul HIV?
Unele afectiuni orale pot indica faptul ca un pacient sufera de virsul HIV. Un prin simptom care poate scoate in evidenta acesta problema este inflamatia glandelor salivare, care poate duce la o deshidratare severă. Alte semne care scot in evidenta aceste probleme sunt: leziunile albe, rosii, purpurii si petele maro de pe limba, plus alte semne. Toate aceste simptome nu conduc neaparat la confirmarea diagnostivului HIV. Dar un medic stomatolog poate identifica starea incipientă a acestei boli.
5. Tulburările de alimentaţie pot fi identificate în interiorul cavităţii bucale?
Pacienţii care suferă de tulburari de alimentaţie si nu deţin controlul asupra unei alimentatii echilibrate zilnice. Efectele acestora pot avea repercursiuni asupra organismului. Bulimia poate fi un motiv de îngrijorare pentru oamenii cu o alimentaţie dezechilibrată. Un profesionist dentar ştie ce semne să caute precum: uscăciunea gurii, sângerarea gingiilor sau eroziune pe partea interioară a dinţilor din faţă.
Pentru a avea grijă de sănătatea noastră, controalele regulate vin cu o serie de avantaje.
Tags:
Share:

Comments are closed.

Primăverii, Nr. 8

Cluj-Napoca, România

+40 378 119 906

Contactați-ne!

Program

Luni, Miercuri: 08:00-20:00 Marți, Joi: 08:00-21:00 Vineri: 08:00-16:00

Programați-vă!

office@centrulmedical.com