Ce pastă de dinţi ar trebui să folosim?

29 aug.

Cu siguranță v-ați întrebat oare care pastă de dinți este cea mai eficientă și pe care ar trebui să v-o cumpărați.

Și de cele mai multe ori ne întrebăm? Oare o pastă de dinți cu conținut de fluor este mai eficientă, decât pasta de dinți pentru albire?

În primul rând trebuie să fim conștienți de faptul că rolul unei paste de dinți este de a îndepărta bacteriile. Bacterii ce determină formarea plăcii de tartru și respirația urât mirositoare.

Cu toate acestea diversitatea brandurilor este o mare capcană pentru noi toți.

În urma unui control stomatologic, medicul dentist vă poate recomanda pasta de dinți în funcție de nevoile dvs. Trebuie să știți faptul că nu există pastă de dinți care să se potrivească tuturor oamenilor. De aceea trebuie să încercați câteva înainte și să vă găsiți pasta de dinți potrivită.

Dacă v-ați decis în privința unei paste de dinți foarte bine promovată la tv sau online. Trebuie să țineți cont, că pasta de dinți poate varia în funcție de producător și de scopul ei principal. De exemplu dacă brandul respectiv produce o pastă pentru dinți sensibili (și este foarte bună), se poate ca, o altă pasta de dinți de albire (deținută tot de ei) să nu fie la fel de eficientă.

Să scoatem în evidență principalele tipuri de pastă de dinți și scopul acestora:

 1. Pasta de dinți pentru albire:

  – Chiar dacă denumirea este una confuză, defapt rolul acestora este de a îndepărta petele de pe dinți și a menține culoarea naturală a acestora.

       – Substanțele abrazive care se regăsesc în pasta de dinți, în urma unui periaj agresiv pot duce la iritarea               gingiilor și a unei sensibilități dentare crescute.

 1. Pasta de dinți cu fluor:

  – Scopul acestei paste de dinți este de a preveni acumularea de tartru. Dar nici într-un caz de a elimina depunerie de tartru existente.

  Ingredientele sale nu permit acumularea bacteriilor, împiedicând astfel formarea plăcii bacteriene.

  – Unele din principalele substanțe chimice care acționează împotriva depunerilor de tartru sunt: pirofosfații, citratul de zinc și xilitol un îndulcitor natural care luptă împotriva cariilor și a bacteriilor din cavitatea bucală;

 2. Pasta pentru dinți sensibili:

  – Ingredinte precum agenții alcalini din compoziția acestei paste de dinți. Creează o barieră care blochează anumite bacteri să ajungă la nervii dințiilor și să provoace inflamații și iritații.

  – Componentele chimice din conținutul acestei paste de dinți, amelioriază și reduc sensibilitatea dentară.

 1. Pasta de dinți organică/naturală

  – Este la alegerea fiecăruia să opteze pentru o pasta de dinți care să conțină îngrediente naturale.

  – Există un ingriedient ”minune” care îndepărtează petele de pe dinți foarte ușor fără a vătăma smalțul dinților. Este un sediment foarte moale din fibrele naturale ale unui copoc indian numit ”pelu”.

 1. Pasta de dinți pentru copii

  – Pasta de dinți pentru copii este asemănătoare cu pasta de dinți pentru adulți. Însă trebuie să o acordăm o importanță crescută concentrației de fluor regăsit în pasta pentru copii.

  – Copiii trebuie supravegheați în timpul periajului pentru a evita înghițirea pastei de dinți.

Primăverii, Nr. 8

Cluj-Napoca, România

+40 378 119 906

Contactați-ne!

Program

Luni, Miercuri: 08:00-20:00 Marți, Joi: 08:00-21:00 Vineri: 08:00-16:00

Programați-vă!

office@centrulmedical.com