Acneea și metodele de prevenirea a acesteia!

19 sept.
Acneea…Ce este acneea?
Acneea este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni dermatologice. Este reprezentată printr-un cumul de semne și simptome, care se datorează inflamației foliculului pilos sebaceu.
În general tenul acneic este un ten mixt cu hipersecreție a glandelelor sebacee. Cu o mare predispoziție spre dezvoltarea hiperpigmentărilor și a cicatricilor. Acneea apare atât la tineri cât și la persoanele mature. Dar cea mai frecventă cauză fiind modificările hormonale care dubutează la puberatate.
MĂSURI DE ÎNGRIJIRE generale pentru un ten acneeic, recomandate de către medicul dermatolog:
  • Demachierea – este foarte importantă. Se recomandă a se folosi produse sub formă de apă micelara, gel sau spumă de curățare pentru îndepărtarea excesului de sebum, încercați să evitați produsele sub formă de loțiuni, creme care încarcă tenul seboreic. De asemenea este foarte important procesul de curățare al feței. Se recomandă spălarea zlinică pe față cu geluri cosmetice de foarte bună calite, special concepute pentru tenul acneic, atât dimineața cât și seara.
  • După îndepărtarea excesul de sebum, în funcție de gravitatea afecțiunii, se recomandă folosirea unui produs dermatocosmetic din gamele concepute pentru tenul acneic sau un produs medicamentos ( antibiotic topic, retinoid topic, acid azelaic sau peroxid de benzoil) aplicat fie local fie administrat pe cale sistemică ( în funcție de gravitatea afecțiunii).
  • În general produsele aplicate la nivelul feței pentru tratarea acneei induc uscarea excesivă a pielii astfel ca o cremă hidratantă are rolul de a împiedica stimularea intrinsecă a secreției de sebum .
Fondul de ten bine ales nu aceentuează problemele, dimpotrivă, ajută la protejarea feței de impurități, noxe și chiar ultraviolete daca are și un filtru de protecție solară. Se recomandă utilizarea unui fond de ten noncomedogenic.
Important de reținut!
Nu se recomandă evacuarea leziunilor deoarece determină formarea cicatricilor și a hiperpigmentării tegumentului.
Dacă se suspicionează dereglari hormonale care pot fi cauza acneei, medicul dermatolog vă recomandă efectuarea unor teste de sânge și ulterior tratament medicamentos adaptat.
În link-ul din dreapta, puteți observa procesul de formare a acneei: https://www.youtube.com/watch?v=25SaAvAd2fs

Comments are closed.

Primăverii, Nr. 8

Cluj-Napoca, România

+40 378 119 906

Contactați-ne!

Program

Luni, Miercuri: 08:00-20:00 Marți, Joi: 08:00-21:00 Vineri: 08:00-16:00

Programați-vă!

office@centrulmedical.com