Află de ce NU funcționează dietele și de ce NU pierzi în greutate!

28 sept.
Stilul de viață al fiecărei persoane este diferit precum și obiceiurile alimentare. S-au creat nenumărate controverse în legătură cu diete celebre. (precum:dieta dukan, dieta balerină, celebra dieta cu limonadă, dieta daneză și multe alte) care ne promit minusul de kilograme mult visat.
Părerile pro și contra despre aceste diete, nu au făcut decât să stârnească o mulțime de mituri.
Interesul pentru aceste diete ne este dat de motoarele de căutare. Care au indexat peste 8000 de căutări lunare despre ”diete de slăbit”. De unde putem deduce faptul că, oamenii sunt interesați să afle, care sunt dietele ”minune”, care te scapă de 5 kg într-o săptămână.

Ați urmat diete diferite și indiferent de aceastea, kilogramele pierdute se depuneau la loc?

Ei bine, greutatea depinde de alimentația zilnică precum și de pierderea caloriilor. Este foarte important de menționat faptul că, energia și foamea sunt controlate de către creier. Cu toate că noi nu suntem conștienți de acest lucru. De asemenea, creierul are propria sa valoare asupra greutății corporale. Mai exact această valoare este denumită ca o ”greutate predefinită” care desemnează un interval între 4-7 kg. Prin stilul de viață adoptat, de-a lungul anilor creștem sau scădem în greutate cu 4 sau 7 kg.
Neurologul Sandra Aamond, constată că cel mai greu lucru este să ne menținem în afara acestui interval. Deoarece există o regiunea a creierului care controlează greutatea corporală. Această regiune emite semnale în creier care transmite corpului să se îngrașe.
Astfel, în funcție de stilul de viață adoptat de-a lungul anilor. Creierul și-a setat greutatea ca fiind una predefinită (considerată normală). Iar toate încercările noastre de a scădea în greutate sunt stagnate de către creier prin diferite metode. de a readuce greutatea la nivelul considerat normal.
Și atunci ce putem face? Primul pas pe care îl puteți face în schimbarea stilului de viață dorit, este să apelați la nutriținiștii dieteticieni care vă vor ajută să vă modificați obiceiurile alimentare și să adoptați un stil de viață sănătos, pierderea în greutate fiind o consecință fericită a acestor modificări.
Dacă aveți întrebări sau curiozități, ne puteți scrie mai jos.

Sursa: https://www.ted.com/talks/sandra_aamodt_why_dieting_doesn_t_usually_work

Comments are closed.

Primăverii, Nr. 8

Cluj-Napoca, România

+40 378 119 906

Contactați-ne!

Program

Luni, Miercuri: 08:00-20:00 Marți, Joi: 08:00-21:00 Vineri: 08:00-16:00

Programați-vă!

office@centrulmedical.com