SFATURILE SPECIALISTULUI în Nutriție și Dietetică după excesul din perioada sărbătorilor de iarnă!

11 ian.
nutritie si dietetica cluj,
După nenumăratele zile de ospăț, în care ți-ai făcut toate poftele și ai lăsat la o parte toate restricțiile alimentare. Trebuie să acorzi o atenție semnalelor de alarmă pe care organismul ți le transmite. Primul semnal de alarmă pe care corpul îl transmite sunt: balonările, urmate de flatulență (acumularea de gaze în stomac), digestia proastă, tranzitul intestinal lent, constipația sau chiar durerile de cap.
Specialistul în nutriție și dietetică Diana Crișan ne-a oferit câteva sfaturi, de care te invităm să ții cont. Dacă vrei să-ți ajuți corpul sa revină la normal și de ce nu, să faci primii pași spre o alimentație sănătoasă.
Începe cu 3 reguli simple:
  1. Hidratarea suficientă cu apă!                                

medic nutritionist cluj, cabinet de nutritie, nutritionsti,

Consumul de apa este adesea neglija, sau efectiv nu ne hidratam suficient. Necesarul de apa este direct proportional cu greutatea și înălțimea nostra, nivelul de activitate fizica, temperaturile de afara etc.
Hidratatea corespunzatoare este unul dintre cele mai importante aspecte ale unui stil de viață sănătos. Consumând suficiente lichide ne vom menține lichidele din organism la un nivel optim. De asemenea ne vom asigura că toate funcțiile corporale se vor putea desfașura în mod normal.
Cu cât pierdem mai multă apă prin transpirație, cu atât mai mult trebuie sa creștem cantitatea de lichide consumată pentru a înlocui pierderile.
Nu uita: Multe fructe și legume cum ar fi dovlecei, castraveți, roșii și pepeni conțin peste 90% apă și au o contribuție valoroasă la aportul nostru general de lichide.
  1. Creșterea consumului de legume
Nu contează ce legume preferi, încearcă doar să consumi cel puțin o porție de lnutritie cluj, medic nutritionist cluj, egume proaspete pe zi. Legumele sunt bogate în carbohidrați „buni”, fibre, minerale, vitamine  care sunt și partenerii noștri nr. 1 în lupta cu kg în plus. Așadar nu te uita la cantitate și consuma-le cât mai des.
Atenție: la modul de preparare și la dressingurile folosite la salate!
  1. Fii activ – Mersul pe jos
Activitatea fizică, practicată regulat, aduce beneficii uriașe sănătății noastre și mersul pe jos este o modalitate ușoară de a începe și menține un stil de viață activ.
Mersul pe jos este o formă excelentă de exercițiu fizic. Aproape toată lumea poate să-l facă, este gratuit, poate să fie o formă de interacțiune socială și este o modalitate bună de a crește nivelul de activitate fizică zilnica.
Nu uita: Doar 4 din 10 bărbați și mai puțin de 3 din 10 femei reușesc să facă cantitatea de activitate fizică recomandată pentru o stare bună de sănătate..

 

Comments are closed.

Primăverii, Nr. 8

Cluj-Napoca, România

+40 378 119 906

Contactați-ne!

Program

Luni, Miercuri: 08:00-20:00 Marți, Joi: 08:00-21:00 Vineri: 08:00-16:00

Programați-vă!

office@centrulmedical.com