Află de ce trebuie să îți protejezi pielea în anotimpul rece?

18 ian.
dermatologie cluj, clinica dermatologica, maine deshidratate
Vântul și temperatura rece sunt doi factori responsabili de pielea uscată și deshidratată. Tendința de uscare, mâncărimile, iritațiile sunt unele din puținele efecte neplăcute apărute o dată cu anotimpului rece. Pe lângă erupțiile cutanate, dermatita atopică, rozaceea sau dermatita seborică, pielea uscată din jurul gurii, descuamarea și accentuarea ridurilor, înroșirea pielii. Sunt afecțiuni apărute în urma deshidratării și trecerilor bruște de la cald la rece. Dacă vă întrebați cât de bine rezistă pielea condițiilor meteo.  Trebuie să știți că, depinde în mare parte de bariera aflată la nivelul epidermului.(primul strat superficial de piele, care asigură o barieră între organism și mediul exterior). de ce trebuie sa iti protejeyi pielea in anotimpul rece
Medicul dermatolog din cadrul Centrului Medical Jamgossian ne-a oferit 3 sfaturi esențiale pentru a ne proteja pielea de vremea rece.
Pasul 1. HIDRATAREA  – magia unei pieli sănătoase și catifelate constă în hidratarea constantă a pielii. Si în creșterea aportului de apă în organism. Este foarte important să apelați la ajutorul medicului dermatolog, entru a vă recomanda produsele de îngrijire facială și corporală de cea mai bună calitate, care să se plieze nevoilor corpului dvs. Folosirea unei creme hidratante, dense, care să nu conțină substanțe chimice este primordială în evitarea uscării și iritării pielii. De asemenea este foarte important să nu renunțați, la cremele cu factor de protecție, care vă protejează pielea de razele nocive ale soarelui. Și să consumați în continuare, minim 2 litri de apă pe zi, așa cum faceți și vara.
Pasul 2. ACOPERIREA ZONELOR CARE SE AFLĂ ÎN CONTACT CU VÂNTUL –  acoperă-ți capul cu o căciulă, fața cu un fular și protejează-ți pielea de eventualele descuamări, fisuri sau roșeață care își poate face simțită prezența. Protejează-ți buzele cu ajutorul unui balsam de buze hidratant și folosește o cremă grasă, hidratantă pentru îngrijirea feței. Și mâinile trebuie protejate, prin purtarea unor mănuși călduroase și confortabile. Spală-ți mâinile cu săpunuri sau geluri blânde cu texturi uleioase.
Pasul 3. EVITAREA BĂILOR FIERBINȚI – medicul dermatolog recomandă evitarea băilor fierbinți prin considerentul că pielea este supusă unui stres suplimentar mai ales dacă pielea să înroșește, cel mai bine este ca apa să fie setată la temperatura corpului. de ce trebuie sa iti protejeyi pielea in anotimpul rece
Tags:
Share:

Comments are closed.

Primăverii, Nr. 8

Cluj-Napoca, România

+40 378 119 906

Contactați-ne!

Program

Luni, Miercuri: 08:00-20:00 Marți, Joi: 08:00-21:00 Vineri: 08:00-16:00

Programați-vă!

office@centrulmedical.com