Obiceiuri neobișnuite de îndepărtare a resturilor alimentare dintre dinți!

1 mart.
Un nou sondaj scoate în evidență obiceiurile neobișnuite de îndepărtare a resturilor alimentare dintre dinți.
Deși unii oameni pun la îndoială beneficiile curățării interdentare cu ajutorul aței dentare sau scobitorilor, într-un comunicat de presă departamentul American de Sănătate și Servicii Umane a comunicat faptul că, folosirea aței dentare este considerată a fi o practică importantă a igienei orale de zi cu zi.
American Dental Association (ADA) recomandă curățarea spațiilor interdentare zilnic. Curățarea interdentară ajută la prevenirea apariției plăcii bacteriene precum și a bolilor gingivale. Plăcile conțin bacterii care se hrănesc cu rezidurile alimentare rămase în gură. Placa care nu este îndepărtată în totalitate prin periere și curățarea dinților, se formează în tartru.
Dacă există resturi alimentare rămase între dinți, și nu sunt la îndemână instrumentele adecvate, americanii recurg la diferite obiecte din jur. Într-un studiu realizat de Waterpik și American Dental Association, pe un eșantion de  1005 persoane, s-a constatat că, pentru a îndepărta rezidurile alimentare dintre dinți se folosesc de:
  • 61% din eșantionul analizat își folosesc unghiile
  • 40% apelează la hârtie
  • 21% folosesc tacâmurile
  • 7% folosesc firele de păr
De asemenea adulții intervievați au recunoscut faptul că, știu mult mai bine să folosească obiectele menționate de mai sus în comparație cu instrumentele interdentare.
Folosirea tacâmurilor sau chiar a firelor de păr pentru îndepărtarea resturilor alimentare, presupune introducerea unor bacterii în cavitate bucală care pot duce la inflamarea giingilor.
Cu toate acestea, medicii stomatologi din cadrul American Dental Association doresc să scoată în evidență, importanța folosirii aței dentare precum și tragerea unui semnal de alarmă medicilor stomatologi din întreaga lume.
Sursa: https://goo.gl/9cxGF5
Share:

Comments are closed.

Primăverii, Nr. 8

Cluj-Napoca, România

+40 378 119 906

Contactați-ne!

Program

Luni, Miercuri: 08:00-20:00 Marți, Joi: 08:00-21:00 Vineri: 08:00-16:00

Programați-vă!

office@centrulmedical.com