Aveți grijă de dinții copiilor!

29 mart.
Aveți grijă de dinții copiilor!
Potrivit Centers for Disease Control, cariile dentare sunt printre cele mai frecvente condiții cronice ale copilăriei. Unul din cinci copii, cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani și 1 din 7, cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani, au cel puțin o carie netratată. Acest număr mare se regăsește la copii care provin din familii minoritare sau cu venituri mici. Un alt raport realizat de către Pew Charitable Trusts, a scos în evidență faptul că netratarea unui dinte poate provoca infecții si dureri care pot duce la dificultăți de vorbire și socializare. Degradarea dinților poate contribui, de asemenea, la apariția complexelor de inferioritate și la problemele de sănătate dentară.
Problemele dentare pot, de asemenea, să afecteze în mod negativ atât participarea la școală, cât și la o performanță redusă. Un raport emis de către U.S. Surgeon General în 2000 a estimat că peste 51 de milioane de ore de la școală au fost pierdute anual, datorită problemelor dentare. Studii mai recente confirmă aceste rezultate: mai exact, în 2012 s-a constatat că absențele școlare s-au datorat durerilor dentare.
Cariile dentare și bolile gingivale din copilărie pot duce la probleme grave de sănătate. Potrivit American Dental Association există mai mult de 125 de afecțiuni care apar datorită problemelor dentare, precum: boli cardiovasculare, infecție cu papilomavirus (hpv) HIV/SIDA, osteoperoză, obezitate sau tulburări autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă.
Principalii vinovați care duc la deteriorarea dinților sunt zahărul și amidonul, care sunt zaharuri complexe.
Cel mai bun sfat este să limitați dulciurile și să periați dinții de două ori pe zi, folosind o pastă de dinți care conține flour și care ajută la întărirea smalțului dentar.

 

Sursa: https://goo.gl/tHgZzh

Share:

Comments are closed.

Primăverii, Nr. 8

Cluj-Napoca, România

+40 378 119 906

Contactați-ne!

Program

Luni, Miercuri: 08:00-20:00 Marți, Joi: 08:00-21:00 Vineri: 08:00-16:00

Programați-vă!

office@centrulmedical.com