4 obiceiuri dăunătoare pentru dinți

12 apr.

4 obiceiuri dăunătoare pentru dinți

 

  1. Obiceiul de „a roade unghiile” – acest obicei nervos este o strategie pe care oamenii o folosesc pentru a face față tensiunilor provocate de presiunile venite din exterior, o modalitate involuntară și inconștientă. Pe lângă consecințele estetice asupra unghiilor, acest tic nervos poate provoca infecții locale grave, din cauza rănilor și microbilor de pe unghii, precum poate duce și la deteriorarea smalțului dinților.
  2. Periajul agresiv – periajul dentar este o practică esențială în menținerea unei sănătăți orale. Un periaj dentar efectuat corect ajută la îndepărtarea resturilor de alimente dintre dinți. Periați-vă de două ori pe zi, după mesele principale, timp de trei minute, folosind mișcări circulare ușoare. Atunci când efectuați periajul nu trebuie să exercitați o presiune mare asupra dinților și gingiilor. Primele semne ale unui periaj dentar agresiv se pot observa la nivelul gingiei: retracția gingivală și abraziunea dentară sunt două consecințe cu care vă puteți confrunta în cazul unui periaj dentar agresiv.
  3. Scrâșnirea dinților sau bruxismul –  cauzele apariției bruxismului nu sunt întotdeauna foarte clare, dar se consideră că acest lucru este legal de factori externi, precum stresul, anxietatea sau anumite tulburări ale somnului. Scrâșnirea dinților poate crea multe probleme dentare: fracturarea sau ciobirea dinților, creșterea mobilității sau chiar pierderea dinților.
  4. Mestecarea cuburilor de gheață – această activitate nu este recomandată, mai ales în cazul persoanelor care poartă aparat dentar. Mestecarea cuburilor de gheață poate deteriora dinții, chiar dacă ai sau nu aparat. Fisurile mici, invizibile sunt create la nivelul dinților, iar de-a lungul timpului acestea duc la deteriorarea dinților.

 

 

 

Sursa: https://www.mouthhealthy.org/en/bad-habits

Share:

Comments are closed.

Primăverii, Nr. 8

Cluj-Napoca, România

+40 378 119 906

Contactați-ne!

Program

Luni, Miercuri: 08:00-20:00 Marți, Joi: 08:00-21:00 Vineri: 08:00-16:00

Programați-vă!

office@centrulmedical.com