Ciocolata „electrică” desertul gustos și sănătos al viitorului

17 mai
O echipă de cercetători de la Universitatea Temple, coordonată de fizicianul Rongjia Tao, a făcut un experiment interesant: a trecut un curent electric printr-o cascadă de ciocolată lichidă. Astfel, fizicienii au obținut un desert care conține cu 20% mai puțină grăsime decât produsul inițial și care este mult mai gustos, scrie publicația Vocativ.com.
Tao a publicat rezultatul experimentului său inedit în publicația de specialitate PNAS. El și colegii lui susțin că, prin trecerea câmpului electric prin ciocolată, aceasta nu devine doar mai sănătoasă, ci și mai gustoasă, pentru că oricine o savurează poate simți o aromă mai intensă de cacao.
Interesul pentru cicolată și rolul ei benefic pentru sănătate este tot mai mare în ultimii ani, multe studii sugerând că acest delicios desert ne poate proteja de cancer sau de boli cardiovasculare. Totuși, ciocolata conține între 40% și 60% grăsime, iar acest lucru nu poate fi ignorat de persoanele care au serioase probleme de sănătate.
Grăsimea din cicolată este dată de untul de cacao pe care îl conține. Fără acest ingredient bogat în grăsimi nesănătoase, ciocolata nu va avea gust bun și nici textura plăcută pe care o apreciem atât de mult. Prin urmare, singura soluție pentru a obține o ciocolată sănătoasă este să reducem grăsimea din untul de cacao.
Fizicianul Rongjia Tao, expert în studierea vâscozității fluidelor sub influența câmpului electric, a reușit acolo unde producătorii de ciocolată au dat greș. Având experiență în tratarea petrolului prin intermediul curentului electric, astfel încât acesta să nu se blocheze în conducte, el s-a gândit că metoda poate fi aplicată cu succes și în producția de ciocolată care să conțină foarte puțină grăsime. În mod normal, eliminarea grăsimii va face lichidele de tipul ciocolatei să devină foarte vâscoase, blocând astfel aparatele folosite la preparare. Însă această problemă este eliminată prin folosirea curentului electric.
Astfel, cu ajutorul unei sponsorizări de la compania Mars Chocolate Inc, Tao și echipa lui de fizicieni au creat un dispozitiv electric special, care ajută la curgerea normală a ciocolatei lichide cu mai puțină grăsime prin țevile aparatelor de fabricare.
În acest mod, ei au putut obține o ciocolată cu unt de cacao care conține cu 20% mai puțină grăsime decât în mod normal, fără ca procesul de fabricare să aibă de suferit. Tao este convins să metoda lui va putea fi folosită pe scară largă peste aproximativ un an.

 

Sursa : eHealth

Share:

Comments are closed.

Primăverii, Nr. 8

Cluj-Napoca, România

+40 378 119 906

Contactați-ne!

Program

Luni, Miercuri: 08:00-20:00 Marți, Joi: 08:00-21:00 Vineri: 08:00-16:00

Programați-vă!

office@centrulmedical.com