Pillo, robotul care are grijă de sănătatea familiei

24 mai
Pillo poate schimba modul în care ne gestionăm sănătatea! Roboțelul este capabil să recunoască după trăsăturile feței și după voce pe fiecare din membrii unei familii. Memorează problemele de sănătate ale fiecăruia, îi știe programul și îi dă la ora potrivită medicamentele prescrise. Mai mult, Pillo poate răspunde la întrebări simple legate de starea de sănătate și de nutriție. La nevoie te pune în legătură cu medicul. Roboțelul poate comanda medicamente, pe bază de rețetă, la farmacie. Și, peste toate Pillo are abilitatea de a se adapta la nevoile familiei având capacitatea de a învăța.
Pillo îți poate da instrucțiunile de care ai nevoie pentru a face exercițiile fizice potrivite cu stilul și nevoile tale. Are și informații despre alimente și necesarul de calorii zilnice a fiecărui membru din familie. Are abilitatea de a căuta informații pe internet.
Face diferența între surse credibile și informații false. Dacă nu poate găsi informația corectă recunoaște că nu știe și te pune în legătură cu cineva care știe.
Pillo stochează în siguranță medicamentele în recipiente inviolabile în interiorul dispozitivului, timp de patru săptămâni. Robotul verifică inainte de a elibera pilulele dacă este utilizatorul potrivit. Și o face de fiecare dată. Este exclus să-l păcălești și nu poate greși doza. Trimite sms-uri dacă ai uitat să-ți iei medicamentele sau nu ești acasă la ora recomandată pentru tratament.
Robotul se poate interconecta cu oricare dispozitiv portabil sau cu dispozitivele inteligente (tablete, telefoane sau ceasuri) și poate stoca, gestiona și partaja datele biometrice.Monitorizează ritmul cardiac, glicemia și alte constante biologice. Evident, în funcție de necesitățile fiecărui pacient, într-o singură locație, total sigură.
Echipa care l-a realizat pe Pillo intenționează să pună în funcțiune un hub care să funcționeze ca o platformă de date. Se dorește o legătură directă și constantă între roboțel, ca mediator, medic, pacient și farmacie. Robotul se poate conecta cu orice alt dipozitiv inteligent. În viitor va fi capabil să citească și să preia datele legate de sănătate din oricare altă aplicații de tip eHealth.
Plecând de la prototip și de acest prim Pillo, dispozitivul poate dobândi noi funcționalități. Astfel poate să fie un instrument pentru managementul stresului, pentru monitorizarea bebelușilor, poate monitoriza persoanele în vârstă și poate anunța dacă acestea cad sau se lovesc. Practic, Pillo poate fi un ajutor major și o soluție pentru implementarea principiilor eHealth.
Merită spus că Pillo este în faza de prototipare.

Sursa: indiegogo.com

Share:

Comments are closed.

Primăverii, Nr. 8

Cluj-Napoca, România

+40 378 119 906

Contactați-ne!

Program

Luni, Miercuri: 08:00-20:00 Marți, Joi: 08:00-21:00 Vineri: 08:00-16:00

Programați-vă!

office@centrulmedical.com