Brățara care stochează istoricul medical ne poate salva în caz de urgență

21 iun.
Este esențial ca medicii să aibă acces rapid la istoricul medical al unui pacient, mai ales în cazurile de urgență. O brățară specială, care conține toate informațiile medicale, ne poate salva viața în situații limită.
Brățara medicală WRIXO este un proiect conceput inițial pentru copiii și persoanele in vârstă care nu pot oferi toate detaliile necesare unei intervenții de urgență. Cu ajutorul acestui gadget portabil, medicul poate accesa rapid toate informațiile de care are nevoie pentru ca intervenția să fie un succes. Datele cu istoricul medical sunt salvate în cloud și pot fi accesate imediat, prin simpla deschidere a unei aplicații. În acest fel, chiar și în cazul unui pacient inconștient, medicul va afla în timp util de ce boli cronice suferă acesta și dacă este alergic la unele medicamente sau substanțe.
Brățara WRIXO are în interior un cip wireless care folosește tehnologia Near Field Communication (NFC) pentru a transmite informațiile spre un smartphone compatibil. Cipul conține un cod unic de identificare a pacientului, prin care poate fi accesat tot istoricul medical al acestuia. Medicul trebuie doar să scaneze codul QR de la brățară cu ajutorul unui smartphone prevăzut la rândul său cu tehnologia NFC. Imediat, el va intra în aplicație și va avea acces la toate datele medicale despre pacient.
Istoricul medical salvat în brățara WRIXO conține de asemenea evidența tratamentelor prescrise de medicii care au în evidență pacientul, grupa lui sanguină, rezultatele unor tomografii sau RMN-uri efectuate, dar și datele de contact ale persoanelor care trebuie anunțate în caz de urgență.
Și pentru pacient sau aparținătorii acestuia folosirea brățării este foarte simplă. Trebuie doar să se logheze în cont și să introducă acolo noile date medicale sau schimbările survenite: depistarea unor afecțiuni noi, modificarea unui tratament, rezultatele unor analize sau investigații specifice. Toate modificările se salvează automat și sunt accesibile imediat. Și medicul poate introduce noile informații sau prescripții medicale direct în contul pacientului, astfel încât istoricul medical va fi mereu actualizat, iar persoanele care vor interveni în caz de urgență vor afla absolut tot ce este necesar pentru a salva viața pacientului.
Datele medicale ale bolnavului rămân însă confidențiale. Medicul de la urgență va trebui să se logheze folosind propriul său număr de telefon și va obține un cod PIN temporar, pe care îl va folosi pentru accesarea contului pacientului. Prin urmare, nu există riscul ca alte persoane să obțină ușor accesul la datele medicale.
Brățara WRIXO este realizată de compania Idol Memory și este disponibilă în culorile roz și albastru. Nu are nevoie de baterii și este rezistentă la apă. Toate informațiile sunt salvate în cloud. Gadgetul poate fi comandat în mai multe versiuni – printre care Standard Edition, la prețul de 19 de dolari, sau Premium Edition, pentru 49 de dolari. În preț este inclusă și stocarea datelor medicale în cloud timp de un an.

Sursa: Mashable

Share:

Comments are closed.

Primăverii, Nr. 8

Cluj-Napoca, România

+40 378 119 906

Contactați-ne!

Program

Luni, Miercuri: 08:00-20:00 Marți, Joi: 08:00-21:00 Vineri: 08:00-16:00

Programați-vă!

office@centrulmedical.com