Aplicații pentru măsurarea pulsului și tensiunii

28 iun.
aplicatii pentru masurarea pulsului
Cât este pulsul normal?
Este o întrebare la care îți dorești un răspuns precis, iar aplicațiile instalate pe smartphone te ajută să-l obții. Dar nu exclude vizitele la medicul specialist pentru controale de specialitate!
Pulsul normal reflectă numărul de bătăi ale inimii care au loc într-un minut. Bătăile inimii diferă de la o persoană la alta. Frecvenţa pulsului se exprimă în număr de bătăi pe minut (bpm) şi are valori normale diferite în funcţie de vârstă:
  • la copii (cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani): 70-100 bătăi pe minut
  • la adulți (cu vârsta peste 18 ani): 60-100 bătăi pe minut.
Când ești în repaus, valoarea pulsului este mai mică și crește destul de repede imediat ce ai început activitățile fizice. Modificările ritmului bătăilor inimii poate cauza apariția bolilor cardiovasculare.
Cât este tensiunea normală?
Dacă valorile măsurate se încadrează între 120/80 mmHG și 130/85 mmHG, stai liniștit, ai o tensiune normală. Dar dacă tensiunea arterială crește și se menține o perioadă îndelungată la o valoare mai mare de 140 mmHG, atunci vorbim despre hipertensiune. Valorile acesteia cresc în timpul unui efort fizic, dar și în timpul perioadelor încărcate de stres și emoții.
În acest avânt al tehnologiei, aparatele digitale de măsurat și telefoanele inteligente dau și ele o mână de ajutor pacienților care au nevoie să-și monitorizeze tensiunea și pulsul zi de zi. În plus, cu ajutorul aplicațiilor de pe telefonul mobil, poți trimite medicului graficele tensiunilor măsurate.
În România, 60% din decesele anuale sunt provocate de bolile cardiovasculare.
3 aplicații pentru măsurarea pulsului și tensiunii
Instant Heart Rate – aprobată de Comisia Europeană de Sănătate, aplicația măsoară bătăile inimii. Tot ceea ce trebuie să faci este să pornești aplicația și să-ți pui degetul arătător peste camera foto a telefonului. În scurt timp aplicația va începe să afișeze pe ecran fiecare bătaie a inimii, iar la final o va înregistra în istoricul măsurătorilor. Este gratuită și pentru sistemul Android, și pentru iOS.
Wireless Blood Pressure Monitor  – Este un dispozitiv inteligent de măsurare a tensiunii. Cu ajutorul lui îți poți măsura tensiunea arterială cu ușurință și precizie folosind aplicația de pe smartphone-ul tău. Nu trebuie decât să-ți pui manșeta în jurul brațului, să pornești tensiometrul, iar aplicația Health Mate se va lansa automat. Poți trimite măsuratorile tensiunii arteriale și ale pulsului direct de pe smartphone către medicul tău de specialitate.
Tensiunea mea –Aplicația oferită gratuit de Societatea Română de Cardiologie este disponibilă în sistemele de operare AndroidiOS și Windows. Cum îți măsori tensiunea? Trebuie doar să folosești un tensiometru electronic validat clinic și să notezi valorile înregistrate de acesta în aplicația de pe telefon. Prelucrarea datelor se face automat, iar aplicația îți va oferi sfaturi de specialitate.
Aplicațiile pentru măsurarea pulsului și tensiunii instalate pe telefonul mobil îți vin în ajutor, dar nu înseamnă că nu trebuie să mergi regulat la medicul specialist!
Share:

Comments are closed.

Primăverii, Nr. 8

Cluj-Napoca, România

+40 378 119 906

Contactați-ne!

Program

Luni, Miercuri: 08:00-20:00 Marți, Joi: 08:00-21:00 Vineri: 08:00-16:00

Programați-vă!

office@centrulmedical.com