Aplicație revoluționară care poate interpreta radiografiile

2 aug.
august
Patru studenți ai Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice din Timișoara au creat o aplicație revoluționară care poate ”citi” imaginile radiologice, oferind un posibil diagnostic.
Cu ajutorul inteligenței artificiale, aplicația analizează radiografia încărcată de utilizator și o compară cu alte aproximativ 200.000 de imagini radiologice stocate în baza de date, algoritmul creat de cei patru tineri generând o listă de posibile diagnostice cu probabilități diferite. De asemenea, această aplicație mai furnizează și hărți ale zonelor în care există anomalii. Deocamdată, aplicația poate analiza doar radiografii pulmonare, însă echipa VisionX – formată din Ștefan Iorca, Andrei Tenescu, Cristian Avramescu și Bogdan Berceanu și coordonată de Sebastian Fuicu – lucrează la crearea unor algoritmi care să permită analizarea imaginilor radiologice și pentru toate celelalte zone ale corpului.
Echipa VisionX a câștigat la începutul anului Marele Peremiu în valoare de 3000 de dolari de la Microsoft, în cadrul concursului Big Idea Challange, pe când totul nu era decât teorie, o idee de afacere transpusă într-un proiect ambițios. Încurajați de succes, cei patru tineri au investit suma câștigată în dezvoltarea efectivă a aplicației și au participat mai apoi la etapa națională și la cea pe Europa Centrală și de Est a competiției Imagine Cup, câștigându-le pe amândouă. Pe 21 iulie, studenții timișoreni s-au aflat în SUA, la Seatlle, unde a avut loc finala mondială a competiției Imagine Cup Global Competition 2018, organizată tot de Microsoft, în cadrul căreia și-au prezentat această aplicație revoluționară.
Echipa formată din cei patru studenți mai are în palmares și Trofeul Morpheus Cup din cadrul concursului Startup Campus Innovative Idea Battle, distincție care le-a oferit accesul la Conferința Pioneers care are loc în Austria, la Viena.
Aplicația care poate ”citi” și interpreta radiografii este disponibilă online, în mod gratuit, la adresa visionx.azurewebsites.net.

Sursa

ehealthromania.com

 

Share:

Comments are closed.

Primăverii, Nr. 8

Cluj-Napoca, România

+40 378 119 906

Contactați-ne!

Program

Luni, Miercuri: 08:00-20:00 Marți, Joi: 08:00-21:00 Vineri: 08:00-16:00

Programați-vă!

office@centrulmedical.com