boala paradontala
10ian., 2019

Boala parodontală – cea mai răspândită afecțiune a cavității bucale

By: | Tags:

Boala parodontală este cea mai răspândită afecţiune a cavităţii bucale, dar paradoxal una dintre cele mai puțin cunoscute în rândul populației. Semnele clinice precum sângerările gingivale, durerile difuze și nelocalizate la nivelul tuturor dinților, halenă (mirosul neplăcut la nivelul cavității bucale) trebuie să atragă atenția pacienților asupra declanșării unei boli a țesuturilor care fixează dinții în os, denumite generic ”boli parodontale sau parodontoze”.
READ MORE

aparat mobil copii
20dec., 2018

Aparate dentare mobile

By: | Tags:

Aparatele dentare mobile reprezintă soluțiile ortodontice cele mai rapide și mai eficiente în rezolvarea anomaliilor dentomaxilare la copii. Acesta este indicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani, deoarece după această vârstă purtarea acestui aparat nu mai oferă rezultatele așteptate.
READ MORE

implant dentar
13dec., 2018

Din ce este compus un implant?

By: | Tags:

  1. o piesă intraosoasă = RĂDĂCINA, spiralată cu lungime şi diametru variabil, depinzând de caracteristicile volumetrice ale structurii osoase în care se implantează. 2. o piesă extraosoasă = BONT PROTETIC, care va susţine structura protetică.
READ MORE

cad-cam
6dec., 2018

Tehnicile care au revoluționat domeniul dentar

By: | Tags:

  CAD – computer aided design: design coordaonat prin calculator CAM – computer aided manufacturing : fabricație coordonată prin calculator   Două noțiuni care în ultimii ani au revoluționat tehnica în domeniul dentar, oferind precizii de microni precum și materiale revoluționare perfect biocompatibile și extrem de estetice.  Și evoluția continuă cu scanere și printere 3D care creează premisele spre mai multă precizie și mai multă estetică…  
READ MORE

titanul proprietati biologice
29nov., 2018

Titanul. Proprietăți biologice

By: | Tags:

Biocompatibilitatea titanului este o consecință a prezenței stratului superficial de oxid. Proprietatile chimice și deci procesele chimice de interfață sunt determinate de acest strat de oxizi și nu de metal în sine. Această sintagmă este aplicabilă tuturor materialelor metalice utilizate la construcția implantelor și pieselor protetice. În acest sens, astfel de materiale metalice pot fi privite ca materiale compozite care îmbină proprietăți mecanice avantajoase ale metalului cu proprietățile chimice de suprafață ale oxizilor acoperitori. Astfel, din punct de vedere biochimic, suprafețele din titan pot fi privite  ca oxizi ceramici.  
READ MORE

titan
22nov., 2018

Titanul. Rezistența la coroziune

By: | Tags:

Rezistența la coroziune este o caracteristică esențială a titanului, datorită peliculei subțiri, etanșe și extrem de stabile de dioxid de titan, care se formează în câteva secunde la contactul cu mediul înconjurător. Fenomenul de pasivare este deosebit de eficient. Acesta împiedică schimburile ionice cu mediul înconjurător și contribuie major la asigurarea biocompatibilității materialului.
READ MORE

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com