Întrebări frecvente

Rubrica Întrebări - Răspunsuri

Rubrica  Întrebări – Răspunsuri s-a creat pentru a vă răspunde micilor curiozități!

Dacă aveți întrebări, curiozități, neclarități cu privire la serviciile de stomatologie, dermatologie sau nutriție, lăsați-ne un mesaj!

Click pe întrebare pentru a vedea răspunsul!

1. Dacă este vorba despre o urgență, în cât timp mă poate vedea un medic?

Primul pas, se identifică gradul urgenței în urma unei convorbiri telefonice cu pacientul. Al doilea pas, pacientul va fi programat pentru o consultație în ziua contactării.

2. Este adevărat că dinții temporari nu se tratează?

Cariile trebuiesc tratate indiferent dacă dinții sunt temporari (de lapte) sau definitivi, în scopul prevenirii apariției durerilor dentare sau a altor carii. Cu toate că dinții de lapte vor cădea, aceștia trebuie menținuți pe arcadă, sănătoși până la eruperea dinților permanenți pentru a se păstra spațiul necesar alinierii lor.

3. Cum pot preveni apariția cariilor la copii?

Atenția pe care trebuie să o acordăm copiiilor începe de la nașterea acestora. După hrănirea copilului este indicat să ștergem gingiile copilului cu mare atenție cu ajutorul unor comprese care se găsesc la farmacii. După eruperea dinților, se recomandă perierea zilnică a dințișorilor de 3 ori pe zi cu o periuță moale și folosirea paste de dinți pentru a preveni apariția carilor.

4. Cât de important este detartrajul?

Detartrajul are un rol foarte important în igiena orală. Această procedură se efectuează de două ori pe ani și are drept scop, îndepărtarea plăcii bacteriene pentru a preveni afecțiunile dentare și gingivale.

5. Se poate face tratament stomatologic persoanelor însărcinate?

Da se poate, dar se va ține cont de recomandarea medicului ginecolog care monitorizează sarcina în ceea ce privește utilizarea anestezicelor și a antibioticelor pentru a nu exista complicații.

6. Care sunt primele semne care ne arată că se necesită purtarea unui aparat ortodontic?

Primele semne care ne indică necesitatea purtării unui aparat dentar sunt: dinții înghesuiți, existența unor spații între dinți, dureri și dificultăți în masticație, extracții vechi care au dus la înclinarea dinților vecini etc. 


Primăverii, Nr. 8

Cluj-Napoca, România

+40 378 119 906

Contactați-ne!

Program

Luni, Miercuri: 08:00-20:00 Marți, Joi: 08:00-21:00 Vineri: 08:00-16:00

Programați-vă!

office@centrulmedical.com