ENDODONȚIE

Endodonție

Ce presupune endodonția?

Endodonţia este specialitatea stomatologiei, care se ocupă cu tratamentul canalului ridicular. Tratamentul de canal constă în îndepărtarea pachetului vasculo-nervos din canalul radicular, urmat apoi de curăţarea mecanică, aseptizarea şi obturaţia radiculară. Obturaţia de canal reprezintă ultima etapă a tratamentului endodontic şi se realizează cu sistemul de condensare cu gutapercă fluidă, asigurând astfel sigilarea perfectă a canalului radicular.

ENDODONTIE

Utilizarea microscopului împreună cu radiologia digitală, permite un diagnostic precis, cu identificarea tuturor canalelor radiculare şi efectuarea unui tratament performant.

Performanţele optice remarcabile oferă posibilitatea de a vizualiza detalii care nu pot fi observate cu ochiul liber. Imaginea la microscop este mărită şi foarte clară. Calitatea deosebită a imaginii, fidelitatea culorilor şi vizualizarea celor mai fine detalii au foarte mare importantă pentru diagnostic şi tratament.

Utilizarea microscopului în tratamentul canalului radicular a dus la creşterea calităţii tratamentelor,dar şi a ratei de succes în recuperarea dinţilor greu de tratat prin metodele clasice.

Endodonţie – Tratament de canal cu microscop Cluj Napoca

Avantajele utilizării microscopului în tratamentul endodontic

• identificarea canalelor suplimentare
• identificarea orificiilor de intrare în canale
• identificarea şi tratarea canalelor calcificate
• refacerea tratamentelor de canal incorecte
• identificarea perforaţiilor radiculare şi sigilarea acestora
• vizualizarea şi îndepărtarea acelor rupte din canale
• detectarea fracturilor radicularePrimăverii, Nr. 8

Cluj-Napoca, România

+40 378 119 906

Contactați-ne!

Program

Luni, Miercuri: 08:00-20:00 Marți, Joi: 08:00-21:00 Vineri: 08:00-16:00

Programați-vă!

office@centrulmedical.com