PARODONTOLOGIE

PARODONTOLOGIE

Parodontoza sau boala parodontală, reprezintă inflamația ţesuturilor de susţinere ale dinţilor, care în timp duce la pierderea dinţilor de pe arcadele dentare.

Parodontologie

Parodontoza sau boala parodontală, reprezintă inflamația ţesuturilor de susţinere ale dinţilor, care în timp duce la pierderea dinţilor de pe arcadele dentare.

Boală parodontală este cea mai răspândită afecţiune a cavităţii bucale, dar paradoxal una din cele mai puţin cunoscute în rândul populaţiei.

Semnele clinice precum sângerările gingivale, durerile difuze şi nelocalizate la nivelul tuturor dinţilor, halenă (mirosul neplăcut la nivelul cavităţii bucale) trebuie să atragă atenţia pacienţilor asupra declanşării unei boli a ţesuturilor care fixează dintîi în os, denumite generic boli parodontale sau parodontoze.

Simptomatologie şi Diagnostic

Mobilitatea dentară este de cele mai multe ori un semn de stadiu avansat al parodontozei.
Atitudinea corectă este aceea de prezentare la controalele periodice preventive pentru a surprinde factorii predispozanti şi cauzali ai bolii încă de la început.

Simptomatologie şi diagnostic:

  • Depuneri de tartru;
  • Mirosul neplăcut (halenă) în special dimineaţă, dar şi în timpul zilei;
  • Retractii gingivale;
  • Pungi parodontale;
  • Inflamaţii gingivale, gingie congestionată, de culoare roşu aprins spre violet.

Prezentarea tardivă la medicul stomatolog duce la scăderea şanselor de tratare şi vindecare a bolii.

Profilaxie-Centrul-Medical-Jamgossian
Detatraj ultrasonic Cluj

Există două tipuri de tratament în funcţie de gravitatea afecţiunii parodontale:

1. Detartrajul subgingival în câmp închis – se foloseşte aparatul cu ultrasunete combinat cu instrumentarul manual;

2. Detratrajul subgingival în câmp deschis/cu sau fără material de regenerare – se foloseşte aparatul cu ultrasunete, instrumentarul manual, material de adiţie dacă este cazul, membrană de colagen.

  • Intervenţia se face prin îndepărtarea gingiei printr-un lambou, pentru a vedea defectul osos = operaţie cu lambou.
  • Materialul de adiţie este un substitut osos natural din minerale de provenienţă osoasă bovină, care stabilizează cheagul de sânge şi stimulează regenerarea osoasă şi a aparatului periodontal dentar
  • Membrana de colagen – protejează regiunea defectului şi previne pierderea materialului de augumentare. Structura naturală de colagen ajută procesul de vindecare, având rol de matrice pentru ţesutul moale.

Tratamentul regenerativ al dinţilor afectaţi periodontal reprezintă o procedura dificilă, deoarece implică controlul asupra infecţiei bacteriene, care a dat naştere periodontiti, de aceea motivarea pacientului în igienizarea pre şi post operatorie este esenţială pentru succesul terapeutic.

Solicită o programare

Veți fi contactat, în cel mai scurt timp, pentru a confirma programarea.

Alte servicii stomatologice oferite:

Centrul Medical Jamgossian vă oferă servicii stomatologice complete, într-un mediu profesionist, în clinica noastră dotată la cele mai înalte standarde.

    • PROFILAXIE

      PROFILAXIE

      Profilaxia reprezintă prima şi cea mai importantă etapă a îngrijirii dinţilor, care trebuie să înceapă la apariţia primilor dinţi şi continuată toată viaţă.

    • TRATAMENTE DE ALBIRE

      TRATAMENTE DE ALBIRE

      Centrul Medical Jamgossian utilizează, pentru albirea dinţilor, noul sistem profesional: Acceleratorul de Albire Polus produs de Beyond Corp USA.

    • RADIOLOGIE

      RADIOLOGIE

      Radiologia dentară Cluj constituie un mijloc esenţial de diagnostic şi tratament în stomatologia generală.