ENDODONȚIE

ENDODONȚIE

Endodonţia este specialitatea stomatologiei, care se ocupă cu tratamentul canalului ridicular. Tratamentul de canal constă în îndepărtarea pachetului vasculo-nervos din canalul radicular, urmat apoi de curăţarea mecanică, aseptizarea şi obturaţia radiculară.

Endodonție

Ce presupune endodonția?

Endodonţia este specialitatea stomatologiei, care se ocupă cu tratamentul canalului ridicular. Tratamentul de canal constă în îndepărtarea pachetului vasculo-nervos din canalul radicular, urmat apoi de curăţarea mecanică, aseptizarea şi obturaţia radiculară. Obturaţia de canal reprezintă ultima etapă a tratamentului endodontic şi se realizează cu sistemul de condensare cu gutapercă fluidă, asigurând astfel sigilarea perfectă a canalului radicular.

Utilizarea microscopului împreună cu radiologia digitală, permite un diagnostic precis, cu identificarea tuturor canalelor radiculare şi efectuarea unui tratament performant.

Performanţele optice remarcabile oferă posibilitatea de a vizualiza detalii care nu pot fi observate cu ochiul liber. Imaginea la microscop este mărită şi foarte clară. Calitatea deosebită a imaginii, fidelitatea culorilor şi vizualizarea celor mai fine detalii au foarte mare importantă pentru diagnostic şi tratament.

Utilizarea microscopului în tratamentul canalului radicular a dus la creşterea calităţii tratamentelor,dar şi a ratei de succes în recuperarea dinţilor greu de tratat prin metodele clasice.

Endodonţie – Tratament de canal cu microscop Cluj Napoca

Avantajele utilizării microscopului în tratamentul endodontic

 • identificarea canalelor suplimentare
 • identificarea orificiilor de intrare în canale
 • identificarea şi tratarea canalelor calcificate
 • refacerea tratamentelor de canal incorecte
 • identificarea perforaţiilor radiculare şi sigilarea acestora
 • vizualizarea şi îndepărtarea acelor rupte din canale
 • detectarea fracturilor radiculare
endodontie

Solicită o programare

Veți fi contactat, în cel mai scurt timp, pentru a confirma programarea.

Alte servicii stomatologice oferite:

Centrul Medical Jamgossian vă oferă servicii stomatologice complete, într-un mediu profesionist, în clinica noastră dotată la cele mai înalte standarde.

  • PROFILAXIE

   PROFILAXIE

   Profilaxia reprezintă prima şi cea mai importantă etapă a îngrijirii dinţilor, care trebuie să înceapă la apariţia primilor dinţi şi continuată toată viaţă.

  • TRATAMENTE DE ALBIRE

   TRATAMENTE DE ALBIRE

   Centrul Medical Jamgossian utilizează, pentru albirea dinţilor, noul sistem profesional: Acceleratorul de Albire Polus produs de Beyond Corp USA.

  • RADIOLOGIE

   RADIOLOGIE

   Radiologia dentară Cluj constituie un mijloc esenţial de diagnostic şi tratament în stomatologia generală.