PROTETICĂ DENTARĂ

PROTETICĂ DENTARĂ

Restaureaza integritatea arcadelor dentare prin lucrări fixe: coroane și punți dentare si prin lucrări mobile sau mobilizabile: proteze totale sau parțiale, proteze scheletate si proteze pe implanturi.

Protetică Dentară

Care este rolul proteticii dentare?

Restaureaza integritatea arcadelor dentare  prin lucrări fixe: coroane și punți dentare si prin lucrări mobile sau mobilizabile: proteze totale sau  parțiale, proteze scheletate si proteze  pe implanturi.

Ce este o proteză totală?

Acest tip de proteză reface întreaga arcadă dentară, la arcada superioară (maxilar) sau partea inferioară (mandibulă). Reface foarte bine estetica, masticația și vorbirea (dar are și unele dezavantaje putând fi instabilă și  placofilă).

Proteza Totala

Ce este o proteză parțială?

Proteza parțială este o proteză mobilă, mai exact o alternativă pentru înlocuirea dinților lipsă. Este alcătuită dintr-o bază de culoare pal transparentă, asemănătoare gingiei și se sprijină  mucozal si pe dinți vecini/restanți.

proteză dentară parțială

Atât proteza parțială cât și proteza totală pot fi de 3 tipuri:

FLEXIBILĂ

Este confecționată dintr-un material foarte rezistent și adaptabil, care oferă un grad ridicat de confort și o bună stabilitate.

ACRILICĂ

Este un plastic rezistent, care imită foarte bine culoarea dinților naturali. Dezavantajul acestei tip de proteză este rezistența foarte scăzută în timp. Dar dacă pacientul are probleme privind scrâșnirea dinților sau pierderea densității osoase poate fi un material foarte bun.

SCHELETATĂ

Deși estica la prima vedere poate fi una mai puțin plăcută, suprafețele vizibile vor fi înlocuite cu acriliat pentru a imita foarte bine gingia.

Ce este proteza pe implanturi?

Proteza pe implanturi se adresează pacienților fără nici un dinte, și are scopul de a înlocui disconfortul din punct de vedere estetic și funcțional. Acest tip de proteză este susținută de către sistemele protetice speciale ancorate pe implante, asigurând o stabilitate ridicată.

proteza pe implanturi

Ce este o coroană dentară?

Coroana dentară este un element protetic, o lucrare dentară care acoperă/învelește dintele. Reface dintele din punct de vedere estetic și funcțional. Pentru obținerea unui dinte identic celorlalți, necesită șlefuirea dintelui în cauză, în vederea adăptării coroanei.

coroană dentară

Ce este puntea dentară?

Puntea dentară este constituită din două coroane de susţinere şi un corp de punte, care substituie un singur dinte lipsa sau mai mulţi. Necesitatea utilizării ceramicii în restaurările protetice este dată de calităţile acestui material: rezistenţă mare la uzură, superioară ţesutului dentar şi calităţile estetice deosebite.

punte dentară

Coroane şi punţi ceramice pe schelet de zirconiu

Oxidul de zirconiu e un material ceramic puternic, care este folosit în tehnologia spaţială. Din punct de vedere chimic este o compoziţie între elementul rar – zirconiu- şi oxigen apărînd sub formulă ZrO2. Este cunoscut sub denumirea de oxid de zirconiu sau zircon-oxid.

schelet-zirconiu

Care sunt beneficiile oxidului de zirconiu?

În ultimii 20 de ani a fost folosit în medicină, în principal pentru protezele de sold. Acest material este 100% biocompatibil deoarece componentele principale sunt parţial identice cu mineralele întâlnite în structura osoasă. Chiar şi pacienţii cu alergii sau cu un sistem imunitar slăbit pot beneficia de acest material fără să aibă reacţii adverse.

Beneficii zirconiu:

1. Nu are conductivitate electrică şi în concluzie nici potenţial electric, acţionând astfel ca un izolator.
2. Oferă o eficientă protecţie împotriva iritatiilor dureroase cauzate de senzaţiile de rece sau cald.
3. Nu este posibilă nici coroziunea, neaparînd reacţii de tipul lizereului gingival – colorarea în mov a gingiei.

Cu ajutorul unui sistem computerizat de (CAD) capă de zirconiu este proiectată în amănunt. După care va fi frezată de sistemul computerizat de frezare (CAM) ,rezultând un schelet extrem de precis și de estetic.
Acest schelet este acoperit cu o ceramică specială de către tehnician, rezultatul fiind cea mai estetică şi biocompatibilă restaurare dentară.
Această ceramică de placare este în mod special alcătuită pentru a fi mai fină decât sub-structură de baza. Pentru a evita problemele ce pot apărea din cauza frecării (în timpul masticației) de dinții naturali.

Solicită o programare

Veți fi contactat, în cel mai scurt timp, pentru a confirma programarea.

Alte servicii stomatologice oferite:

Centrul Medical Jamgossian vă oferă servicii stomatologice complete, într-un mediu profesionist, în clinica noastră dotată la cele mai înalte standarde.

  • PROFILAXIE

   PROFILAXIE

   Profilaxia reprezintă prima şi cea mai importantă etapă a îngrijirii dinţilor, care trebuie să înceapă la apariţia primilor dinţi şi continuată toată viaţă.

  • TRATAMENTE DE ALBIRE

   TRATAMENTE DE ALBIRE

   Centrul Medical Jamgossian utilizează, pentru albirea dinţilor, noul sistem profesional: Acceleratorul de Albire Polus produs de Beyond Corp USA.

  • RADIOLOGIE

   RADIOLOGIE

   Radiologia dentară Cluj constituie un mijloc esenţial de diagnostic şi tratament în stomatologia generală.