ORTODONȚIE CLUJ

ORTODONȚIE CLUJ

Rolul aparatelor dentare este de a corecta atât problemele din punct de vedere estetic cât și cele din punct de vedere funcțional (mușcutără). O dantură echilibrată este mai puțin predispusă, la problemele parodontale și mai ușor de întreținut.

Ortodonție

Care este rolul aparatelor dentare?

Rolul aparatelor dentare este de a corecta atât problemele din punct de vedere estetic cât și cele din punct de vedere funcțional (mușcutără). O dantură echilibrată este mai puțin predispusă, la problemele parodontale și mai ușor de întreținut. Cu toate că, la început, aparatul dentar poate părea incomod, după finalizarea tratamentului, dinții vor fi perfecți aliniați.

Din ce este format aparatul dentar?

Aparatele dentare sunt compuse din bracketuri (metalice, ceramice sau transparente) fixate/ lipite pe partea exterioară a dinților. Prin interiorul acestora, se trece o sârmă subțire fixată de bracketuri cu ajutorul unor elastice colorate sau transparente, care au rolul de a fixa dinții.

Tipuri de aparate dentare existente în clinica noastră:

APARATE DENTARE MOBILE

Reprezintă soluțiile ortodontice cele mai rapide și mai eficiente în rezolvarea anomaliilor dentomaxilare la copii. Acesta este indicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani, doarece după această vârstă purtarea acestui aparat nu mai oferă rezultatele așteptate.

APARATE DENTARE FIXE

Rezolvă disarmonii dentomaxilare atât la copii cât și la adulți, cu restaurări funcționale și estetice deosebite într-un interval de timp de un 1 an și maxim 3 ani.

Aparat dentar fix

Avantajele aparatelor dentare fixe:

 • Aparatul dentar fix este activ 24 de ore din 24, ceea ce duce la creșterea eficienței pe toată perioada tratamentului
 • Aparatul dentar fix corectează chiar și cele mai grave malocluzii dentare (poziționări incorecte a dinților)
 • Din punct de vedere al costului, aparatele dentare fixe vestibulare ( atașate pe suprața exterioară a dinților) sunt mai economice decât aparatele dentare mobile, linguale sau invizibile.
 • Din punct de vedere al eficacității, vârsta pacienților nu reprezintă un factor de risc, fiind recomandat atât copiilor cât și adulților.
 • Aparatele dentare fixe pot fi purtate până la maxim doi ani și jumătate, comparativ cu aparatele dentare mobile, care pot depăși 3 ani.

Aparat dentar invisibil – Invisalign!

Invisalign este un aparat dentar invizibil care îndreaptă dinții folosind o serie de aliniatori detașabili aproape invizibili, care sunt adaptați special la dinții dumneavoastră, fiind cel mai modern aparat disponibil în cabinetul nostru.

Pe măsură ce înlocuiți fiecare aliniator odată la două săptămâni, dinții dumneavoastră vor migra – puțin câte puțin, săptamână după săptămână. La final deplasându-se treptat spre poziția finală proiectată.

Aparat dentar invisibil – Invisalign

Avantajele acestui aparat:

1. Confortabil, transparent și detașabil – sistemul Invisalign vă transformă zâmbetul fără a va perturba viața. Așa cum au descoperit deja peste 3 milioane de oameni din întreaga lume.

2. Îl purtați atunci când doriți. Îl scoateți când aveți nevoie. Aliniatorii Invisalign pot fi scoși în orice moment în timpul tratamentului, puteți mânca orice doriți. Vă puteți menține o bună igienă orală, și puteți alege să îl scoateți pentru scurt timp, la ocazii speciale, cum ar fi nunți sau întâlniri importante. Stilul dumneavoastră de viață râmânând neschimbat.

3. Numărul de vizite la medicul ortondont sunt reduse, în comparație cu purtarea unui aparat dentar clasic. Pe toata perioada tratamentului sunt necesare 2 sau chiar 3 vizite.

Află mai multe

Solicită o programare

Veți fi contactat, în cel mai scurt timp, pentru a confirma programarea.

Alte servicii stomatologice oferite:

Centrul Medical Jamgossian vă oferă servicii stomatologice complete, într-un mediu profesionist, în clinica noastră dotată la cele mai înalte standarde.

  • PROFILAXIE

   PROFILAXIE

   Profilaxia reprezintă prima şi cea mai importantă etapă a îngrijirii dinţilor, care trebuie să înceapă la apariţia primilor dinţi şi continuată toată viaţă.

  • TRATAMENTE DE ALBIRE

   TRATAMENTE DE ALBIRE

   Centrul Medical Jamgossian utilizează, pentru albirea dinţilor, noul sistem profesional: Acceleratorul de Albire Polus produs de Beyond Corp USA.

  • RADIOLOGIE

   RADIOLOGIE

   Radiologia dentară Cluj constituie un mijloc esenţial de diagnostic şi tratament în stomatologia generală.